“Ville vekster er og har alltid vært en essensiell kilde til mat, medisin og folketradisjon.”

I naturen, med naturen, som naturen

Lær om mangfoldet av ville vekster og kunnskapen til våre forfedre og mødre slik at du
kan oppdage, lære og benytte deg av gavene som naturen tilbyr i dine omgivelser! 

 I Norden er vi omringet av vakker og eksotisk natur med mange egenskaper, bruksområder og tradisjoner. Våre vandringer, kurs og retreats har fokus på videreformidling av folketradisjon og hvordan vi har benyttet oss av naturen gjennom tidene. Vi undersøker moderne forskning som bygger bro mellom tradisjonell etnobotanikk og vitenskap.  Naturen er, og har alltid vært en essensiell kilde for mat, verktøy, husly, stoff og stil, medisin og mye, mye mer.

Retreat med ville vekster
To dager i naturlig tilstedeværelse på vakre Holtan Gård ved Sande I Vestfold. 

Vi tilbyr også:

Matkurs, catering og kulinariske

Matlaging og servering med ville vekster i naturen, med naturen!
Kontakt oss

Aktiviteter for barn og unge

Inspirasjon og naturglede til barn og unge
Kontakt oss

Undervisning

Veiledning og undervisning for skoler, folkehøgskoler, videregående og universitet.
Kontakt oss

Teambuilding

Teambuilding, utflukter og kurs for små og store grupper.
Kontakt oss

Du vil lære om:

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få beskjed når vi setter opp neste kurs & retreat

02.06 - 04.06 - 2023
Naturvandring i Trillemarka skogreservat med @Arborist.no

Samarbeidspartnere

Kursholder og underviser

Jacob Germain Nodeland

CEO & Founder, Roots & Culture
Founder, Náttúra

Med lidenskap for natur, tradisjon og urkultur har Jacob studert naturens mangfold gjennom egen praksis og i produksjon og utvikling av produkter til Roots & Culture. Hans undervisningsmetoder har en dynamisk og levende innfallsvinkel som former kurs og vandringer med varierende innhold. En vandrende urtebok som elsker å dele sine erfaringer, lidenskap og kunnskaper for å inspirere andre til å lære mer om de nyttige vekstene som vokser overalt.

Referanser og tilbakemeldinger

Dorine Tichelaar

CEO, Founder, Naturens Vei

Dette er virkelig å anbefale hvis du har lyst til å lære mer om naturens spisekammer. Vi ruslet rundt i naturen, smakte og plukket brennersle, løvetann og så mye mer. Et nydelig måltid ved bålplassen på gården ble det også, med alt vi plukket selvfølgelig. Nå blir det enda mer bruk av naturen i hverdagen min, tenk så mye grønt jeg kan plukke og spise fra egen hage.

Mathias Ekornås

CEO, Founder, Partner /Dundas Explorer

Jacob er ekspert på alt som vokser. Han har studert hvordan våre forfedre samhandlet med plantene rundt oss og lærer nå disse gamle tradisjonene kombinert med moderne vitenskap. Hans forståelse av den naturlige plantenes verden og hans evne til å formidle denne kunnskapen er mildt sagt imponerende. Roots & Culture er en verdifull ressurs for enhver opplevelse i naturen. Jeg vil inkludere ham i turer i naturen der deltakerne kan lære hva de skal se etter og hvilke spiselige ville vekter vi kan bruke til matlaging samme dag.

Heidi Kvalvik

Aktivitets koordinator /Samsen Kulturhus

Jacob har en fantastisk evne til å formidle hans kjærlighet for naturen. Han forteller og svarer på spørsmål på en måte som får alle interessert. Hele sfæren rundt han blir natur! Det aller meste vi fant under vandringen kunne brukes til te. Følelsen da vi nådde toppen med nettet fylt av urter, alle med store smil var herlig – også den deilige følelsen av å ha beveget seg ute i frisk luft. Mens vann og urter kokte på bålet, og sola skinte spiste vi nista vår. Te ut av det vi selv hadde sanket, en utrolig lærerik opplevelse.

Ungdom eller godt voksen hadde ikke noe å si for den gode følelsen av takknemlighet og stolthet over å ha vært med fra starten. Det var en veldig informativ, spennende og supersosial samling som førte til at undertegnede følte seg full av energi, lykke og inspirasjon. Så heldige vi er som har naturen. Jeg var så full av begeistring etter urtevandringen at kollegareer har blitt lei av å høre om det. Mest fordi de ikke var med.

Chris Hovde

CEO and Founder at Regenerative Monks

Getting back to our roots and learning about our forgotten inherant food culture. There so much nutritious food just outside our doorsteps. No Im not thinking of REMA 1000. Spending a whole day on a herbal walk in the Norwegian forrests to learn about the gifts of mother nature. Thanks to Roots & Culture for this amazing initative. Highly reccomended!

Hæge Aas

Kristiansand

Spennende og interessant urtevandring med ville vekster fra skogens spiskammers i fokus. Jacob fra Roots and Culture formidlet glemt kunnskap fra våre forfedre på en engasjert, vakker og ydmyk måte. Naturen er en utømmelig kilde til visdom, mat, redskaper og medisin...og vi mennesker er faktisk ikke så ulike trær lærte jeg 🌳💚 Etter vandringen fikk vi Coconut currysuppe med burot, bringebærblader, brennesle, smørbukk og alm. Og vi brygget rensende te av vekstene vi høstet 🌲🌿🌱

Ida Cowell

Oslo

Jeg har vært så heldig å få vært med på urtevandringer de siste årene med Roots & Culture 💚 Det har gitt meg kunnskap om spiselige planter og trær i vår flora, men ikke minst gitt meg et nytt innsyn i naturen. Den gir, styrker og heler på alle måter. Jacob gir en god og inspirerende innføring på den nydelige gården I Sande. Utviklende og berikende kunnskap❣️ En god opplevelse sammen med venner og familie.

Andrea Gamst

Community builder

Jacob er en fantastisk lærer, med helt endeløs mye spennende kunnskap å dele!! En veldig pedagogisk og inspirerende veiviser inn i naturen. Takk for den fantastiske vandringen med oss 2. Mai 2021. ✨🤗✨

Telefon

+47 45 24 10 93

Email Adress

kontakt@rootsandculture.no