En introduksjon til naturens mangfold

 I norden er vi omringet av vakker og eksotisk natur med mange egenskaper, bruksområder og tradisjoner. Våre vandringer, kurs og foredrag har fokus på videreformidling av folketradisjon og hvordan vi har benyttet oss av naturen gjennom tidene. Men også hvordan moderne forskning bygger bro mellom tradisjonell etnobotanikk og vitenskap.  Det er, og har alltid vært en essensiell kilde for mat, verktøy, husly, stoff og stil, medisin og mye, mye mer.

 

La deg inspirere!

Lær om mangfoldet av urter og ville vekster rundt deg. Tilegne deg kunnskapen så du kan oppdage, lære og benytte deg av gavene som naturen tilbyr i dine omgivelser! 

Retreat program

\\

Lørdag 12:00 – Oppmøte
Vi tar oss tid til å lande, finne roen og koble oss inn i naturens omgivelser.

13:00 – Urtevandring
Vi vandrer og utforsker det fantastiske mangfoldet av ville vekster som naturen byr
på i det frodige landskapet. Vi bruker dagen på å kartlegge hvor de ulike vekstene
befinner seg og høster inn de urtene som vil være relevant å forske videre på.
Her kommer vi til å gå gjennom omlag 30 – 40 ulike ville vekster! 

16:30 – Gjennomgang
Gjennomgang av de ulike vekstene vi plukket og gjør oss mer kjent med de ulike
inntrykk og uttrykk plantene gir oss.

17:30 – Middag
Vi serverer hjemmelaget plantebasert “soul food” med lokale grønnsaker og ville
vekster. Inkluderer også alkoholfri villgjæret drink til maten.

19:00 – Bål kos
For de som ønsker å overnatte (se info nedenfor for overnatting)

Søndag
09:00 – Frokost

11:00 – Deling og egenpraksis.
Vi deler gårsdagens erfaringer og så går vi hver for oss inn i naturen for å høste inn noen av vekstene vi lærte om dagen før. Her er det også åpent for at deltakerne høster urter de ikke kjenner til slik av vi kan gå gjennom dem sammen. Etter det går vi videre til videreformidling om virkestoff, næringsstoff, ulike plantemedisin systemer og fremgangs metoder.

13:00 – Lunsj
Lett plantebasert lunsj med ville vekster og lokale grønnsaker.

14:00 – Fortsettelse med praktisk undervisning.
Du vil lære deg hvordan lage ulike ting som for eksempel:
Uttrekk/avkok med ville vekster | Olje uttrekk | Hår tonic | Urtebad

15/16 – Oppsummering og myk avslutning

Du vil lære om:

Vil du bli med? Få tilsendt pristilbud og mer info om helgen.

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om kurs og inspirasjon direkte på mail!

Kursholder og underviser

Jacob Germain Nodeland

CEO & Founder, Roots & Culture

Med lidenskap for natur, tradisjon og urkultur har Jacob studert naturens mangfold gjennom egen praksis og i produksjon og utvikling av produkter til Roots & Culture. Hans undervisningsmetoder har en dynamisk og levende innfallsvinkel som former kurs og vandringer med varierende innhold. Med hans positive og imøtekommende vesenet skapes det fort en familiær og vennlig atmosfære. En vandrende urtebok som elsker å dele sine erfaringer, lidenskap og kunnskaper for å inspirere andre til å lære mer om de nyttige vekstene som vokser overalt.

Referanser og tilbakemeldinger

Heidi Kvalvik

Aktivitets koordinator /Samsen Kulturhus

Jacob har en fantastisk evne til å formidle hans kjærlighet for naturen. Han forteller og svarer på spørsmål på en måte som får alle interessert. Hele sfæren rundt han blir natur! Det aller meste vi fant under vandringen kunne brukes til te. Følelsen da vi nådde toppen med nettet fylt av urter, alle med store smil var herlig – også den deilige følelsen av å ha beveget seg ute i frisk luft. Mens vann og urter kokte på bålet, og sola skinte spiste vi nista vår. Te ut av det vi selv hadde sanket, en utrolig lærerik opplevelse.

Ungdom eller godt voksen hadde ikke noe å si for den gode følelsen av takknemlighet og stolthet over å ha vært med fra starten. Det var en veldig informativ, spennende og supersosial samling som førte til at undertegnede følte seg full av energi, lykke og inspirasjon. Så heldige vi er som har naturen. Jeg var så full av begeistring etter urtevandringen at kollegareer har blitt lei av å høre om det. Mest fordi de ikke var med.

Mathias Ekornås

CEO, Founder, Partner /Dundas Explorer

Jacob er ekspert på alt som vokser. Han har studert hvordan våre forfedre samhandlet med plantene rundt oss og lærer nå disse gamle tradisjonene kombinert med moderne vitenskap. Hans forståelse av den naturlige plantenes verden og hans evne til å formidle denne kunnskapen er mildt sagt imponerende. Roots & Culture er en verdifull ressurs for enhver opplevelse i naturen. Jeg vil inkludere ham i turer i naturen der deltakerne kan lære hva de skal se etter og hvilke spiselige ville vekter vi kan bruke til matlaging samme dag.

Dorine Tichelaar

CEO, Founder, Naturens Vei

Dette er virkelig å anbefale hvis du har lyst til å lære mer om naturens spisekammer. Vi ruslet rundt i naturen, smakte og plukket brennersle, løvetann og så mye mer. Et nydelig måltid ved bålplassen på gården ble det også, med alt vi plukket selvfølgelig. Nå blir det enda mer bruk av naturen i hverdagen min, tenk så mye grønt jeg kan plukke og spise fra egen hage.

Hæge Aas

Kristiansand

Spennende og interessant urtevandring med ville vekster fra skogens spiskammers i fokus. Jacob fra Roots and Culture formidlet glemt kunnskap fra våre forfedre på en engasjert, vakker og ydmyk måte. Naturen er en utømmelig kilde til visdom, mat, redskaper og medisin...og vi mennesker er faktisk ikke så ulike trær lærte jeg 🌳💚 Etter vandringen fikk vi Coconut currysuppe med burot, bringebærblader, brennesle, smørbukk og alm. Og vi brygget rensende te av vekstene vi høstet 🌲🌿🌱

Ida Cowell

Oslo

Jeg har vært så heldig å få vært med på urtevandringer de siste årene med Roots & Culture 💚 Det har gitt meg kunnskap om spiselige planter og trær i vår flora, men ikke minst gitt meg et nytt innsyn i naturen. Den gir, styrker og heler på alle måter. Jacob gir en god og inspirerende innføring på den nydelige gården I Sande. Utviklende og berikende kunnskap❣️ En god opplevelse sammen med venner og familie.

Andrea Gamst

Community builder

Jacob er en fantastisk lærer, med helt endeløs mye spennende kunnskap å dele!! En veldig pedagogisk og inspirerende veiviser inn i naturen. Takk for den fantastiske vandringen med oss 2. Mai 2021. ✨🤗✨

Chris Hovde

CEO and Founder at Regenerative Monks

Getting back to our roots and learning about our forgotten inherant food culture. There so much nutritious food just outside our doorsteps. No Im not thinking of REMA 1000. Spending a whole day on a herbal walk in the Norwegian forrests to learn about the gifts of mother nature. Thanks to Roots & Culture for this amazing initative. Highly reccomended!

Tidligere samarbeidspartnere og oppdragsgivere

Telefon

+47 45 24 10 93

Email Adress

kontakt@rootsandculture.no

Hoved Adresse

3070, Sande I Vesfold Blindevansveien 157